workflow

Így dolgozunk mi

Munkafolyamat

Előzetes igényfelmérés

Ez a legelső munkafolyamat egy weblap életében.

Célunk minden olyan információ összegyűjtése, amely szükséges lehet a weblap megvalósításához. Felmérjük az Ön elképzeléseit, ötleteit, a piaci igényeket valamint mindezek technikai megvalósíthatóságát.

Igényelemzés

A legtöbb honlap tulajdonos nem ért a honlap készítéshez, ami mind addig nem is gond, míg ezzel a honlap készítők vissza nem élnek, sajnos ilyennel is találkoztunk már. Az elemzés fázisában az ügyfél ötleteit és elképzelésit ültetjük át „webes” formába. Átgondoljuk, hogy lehet megvalósítani a legköltséghatékonyabban és profit orientáltan az igényeket.

Tanácsadás, egyeztetés

Elemzés után az elképzelésekhez saját ötleteinket és észrevételeinket - amiket több éves szakmai tapasztalatunk révén szereztünk - megosztjuk a megrendelővel. Ilyenkor általában olyan tanácsokat adunk, amik a felhasználók internetezési élményeit teszik zökkenőmentessé vagy kiegészítő funkciókat javasolunk, amik teljessé teszik a weblapot.

Szerződési határidők

Törvénytisztelet és a kölcsönös bizalom jegyében, szerződésbe foglaljuk a szóban forgó szolgáltatást, tételesen felsoroljuk az elkészítendő feladatokat, annak pontos összegét, elkészítésének határidejét beleértve a rész határidőket.

Tervezés

Ez az a folyamat, amikor az ügyfél azt hiheti, nem csinálunk semmit, mert ilyenkor adatbázist, file struktúrát, osztályokat, metódusokat, metrikákat tervezünk. Csupa izgalmas dolog, ami a weblap alapját nyújtja, ezzel a folyamattal párhuzamosan elkezdjük a grafika kialakítását.

Grafika

Az ügyfél elképzelése alapján több grafikai tervet készítünk, majd ezek finomításain keresztül egy olyan designt kapunk, ami a honlap végleges kinézete lesz. Lépésenként egyeztetünk, véleményeztetünk az ügyféllel és ennek tükrében haladunk tovább. Persze olyan helyzetekre is fel vagyunk készülve, amikor az ügyfélnek nincs elképzelése.

Programozás

A kidolgozott grafika mintájára elkészítjük a felhasználói oldalt, amit a látogatók fognak használni. Beépítjük a tervezett funkciókat és az esetlegesen menet közben kialakult újításokat. Minden honlapunkhoz készül adminisztrációs oldal. Az a tapasztalatunk, hogy aki egy Word-el boldogul annak az adminisztrációs oldal használata se jelent gondot.

Tesztelés

A tesztelés korai fázisában csak mi programozók teszteljük a honlapot az esetleges hibák felderítésére. Amikor már túl vagyunk, a korai tesztelés fázison akkor bemutatjuk a megrendelőnek az adminisztrációs oldal helyes használatát és megkérjük, hogy tesztelje a honlapot. Sikeres tesztelés után következik az átadás.

Átadás

Az átadás az a folyamat, amikor a weblap végleges formáját elérhetővé tesszük a nagyközönség számára is. Elkezdődik a karbantartási folyamat.

Keresőoptimalizálás (SEO)

Amennyiben volt keresőoptimalizálási igény is úgy a tervezési fázisban kialakított szerkezet finomítását az átadás után kezdjük el. A feltöltött tartalmat minimálisan módosítjuk – abban az esetben, ha a kulcsszó sűrűség igen alacsony-, elkezdjük a link építést és az egyéb alkalmazott praktikákat, amik a kereső-optimalizálás hatékony eredményességéhez elengedhetetlen. 

Szupport, garancia

Minden weblapunkhoz 1 évig díjmentes karbantartás tartozik, ami azt jelenti, hogy ha 1 éven belül bármilyen apró kis hiba kiderül, akkor azt díjmentesen kijavítjuk. Igény esetén tartalom menedzsmentet is vállalunk a weblapokra. Ügyfél által szolgáltatott információkat feltöltjük a honlapra, ezáltal is megkönnyítve a megrendelő munkáját.